Jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začiniće vaš jesenji obrok, a budite sigurni da će vaši ukućani tražiti zalogaj više.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 ljuta paprika
- 1 kašičica peršuna
- so
- sveži mleveni biber
- 2 šoljicetikvica
- 0.50 šoljica parmezana
- 1 kašičica maslinovog ulja
Punjene tikvice na Gocin način: Prosto fantastičan obrok! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejati rernu na 200 Celzijusa.
- Razbijte jaje u većoj posudi, dodati luk, peršun, so i biber.
- Naseckanu tikvicu stavite na salvetu, skupiti vrhove i iscediti tečnost iz tikvica.
- Zatim dodajte tikvice i parmezan pripremljenoj smesi.
- Sve izmešati da se sastojci sjedine.
- Zagrejte ulje u teflonskom tiganju.
- Smesu razdvojite na 4 dela, od njih na tiganju formirati 4 pljeskavice.
- Kada nakon 3-4 min dobiju smeđu boju s donje strane, preokreite ih i zajedno sa tiganjom premestite u rernu na 10 minuta.
Marinirane tikvice: Ukusna zimnica za svaku priliku! (RECEPT)