Sastojci: 4 tikvice, 100 g mortadele, 200 g sira, 30 g brašna, 250 ml mleka, 30 g putera, muskatni oraščić, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: Prethodno oprane i očišćene tikvice iseći napola po dužini i
ređati u nauljenu tepsiju. Pobiberiti i peći 20 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu pripremiti fil. Mortadelu seći na kockice, a sir krupno izrendati. U zagrejanom ulju pržiti brašno i uz neprekidno mešanje dodati mleko. Kada bešamel sos dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta.
Posoliti, pobiberiti, dodati izrendani muskatni oraščić, iseckanu mortadelu, izrendani sir i mešati žicom, a potom kašikom.
Vaditi tikvice i izdubiti ih. Prethodno pripremljenim filom napuniti špric i puniti tikvice. Vratiti u rernu i peći 20 minuta na 200 stepeni.
Služiti uz svežu salatu. Prijatno!
Poslužite uz svežu salatu i uživajte