Za sve ljubitelje maka, evo predloga kako da jednostavno napravite divnu slatku pitu sa filom od višanja i maka. Istovremeno hrskava izvana, ali i dovoljno sočna iznutra sa osvežavajućim filom pružiće vam užitak u svakom zalogaju.

POTREBNO JE:

500 g kora
200 g šećera
600 g očišćenih višanja
2 kašike griza
70 g maka
ulje

Pita sa blitvom i feta sirom: Brzo rešenje za ukusno jelo! (RECEPT)

bez-naslova-mm.jpg
Foto: Bakina kuhinja

PRIPREMA:

Mak samleti pa pomešati sa očišćenim višnjama. Dodati griz i šećer i sve dobro izmešati. Koru raširiti na sto, premazati uljem pa odozgo staviti drugu koru, pa i nju premazati uljem.

Na dnu staviti malo višanja, po širini saviti ivice pa uviti u rolnicu. Premazati uljem pa peći na 200 stepeni oko 30 minuta da dobro porumeni.

Pita sa kruškama: Sočni zalogaji koji vraćaju u detinjstvo! (RECEPT)

img-7406.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Seći kad se prohladi. Po želji, posuti prah šećerom.

Pita je sjajna, hrskava sočna.

Uživajte!

Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama: Hrskava i neodoljiva! (RECEPT)

Izvor: Kod bake u gostima

Pita je spolja hrskava, a unutra meka i sočna