Za sve ljubitelje maka, evo predloga kako da jednostavno napravite divnu slatku pitu sa filom od višanja i maka. Istovremeno hrskava izvana, ali i dovoljno sočna iznutra sa osvežavajućim filom pružiće vam užitak u svakom zalogaju.
POTREBNO JE: 500 g kora 200 g šećera 600 g očišćenih višanja 2 kašike griza 70 g maka ulje
Pita sa blitvom i feta sirom: Brzo rešenje za ukusno jelo! (RECEPT)
PRIPREMA:
Mak samleti pa pomešati sa očišćenim višnjama. Dodati griz i šećer i sve dobro izmešati. Koru raširiti na sto, premazati uljem pa odozgo staviti drugu koru, pa i nju premazati uljem.
Na dnu staviti malo višanja, po širini saviti ivice pa uviti u rolnicu. Premazati uljem pa peći na 200 stepeni oko 30 minuta da dobro porumeni.
Pita sa kruškama: Sočni zalogaji koji vraćaju u detinjstvo! (RECEPT)
Seći kad se prohladi. Po želji, posuti prah šećerom.
Pita je sjajna, hrskava sočna.
Uživajte!
Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama: Hrskava i neodoljiva! (RECEPT)
Izvor: Kod bake u gostima