Potrebno je: 300 g brašna, 100 g čokolade, 1 prašak za pecivo, 4 jaja, 100-150 g šećera, 100 g suvog grožđa, korica limuna, vanilin šećer i rum šećer, 150-200 g malina, višanja trešanja (po želji), 200-250 ml jogurta, 120 ml ulja.
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, suvo grožđe sa koricom limuna, vanilin šećer i rum šećer, jogurt i ulje i sve izjednačiti. Podeliti smesu na manji i veći deo.
U manji dodati rastopljenu čokoladu i izjednačiti. Kalup za kuglof premazati uljem i posuti brašnom.
Sipati u dno svetli deo po kašiku pa preko čokoladni po kašiku u dva reda ređati voće. Protresti kuglof da se lepo izjednači. Peći oko sat vremena na 200 stepeni. Ostaviti da se potpuno ohladi pa izvaditi i iz kalupa. Posuti prah šećerom po želji i vanilin šečerom.