Sastojci:
- 150 grama pirinča
- 300 grama mešavine povrća (po želji, sveža ili zamrznuta)
- 200 grama crnog luka ili praziluka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kocka za supu
- so po ukusu
- biber po ukusu
- peršun po ukusu
- možete i kukrumu, bosiljak po želji
Kuvani paradajz na starinski način: Savršenstvo ukusa bez trunke konzervansa! (RECEPT)
Priprema:
- Pirinač dobro operite, a povrće usitnite.
- Sitno iseckajte luk i dobro propržite na ulju, zatim dodajte šargarepu, te pržite još 5 minuta.
- Dodajte ostatak povrća, nalijte sa malo vode i poklopite da se dinsta.
- Kada povrće omekša začinite po ukusu.
- U vatrostalnu posudu izmešajte oprani pirinač i dinstano povrće.
- Skuvajte bujon od jedne kocke za supu i 400 ml vode.
- Nalijte u vatrostalnu posudu, sve lepo izmešajte i pecite pilav na 220 stepeni oko 20 minutra, dok se lepo ne zapeče.
Vitaminska pileća čorba sa bamijom: Krepi i dušu i telo! (RECEPT)