Sastojci:
- 6 kg paradajza (pre čišćenja)
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer - sve po ukusu
Vitaminska pileća čorba sa bamijom: Krepi i dušu i telo! (RECEPT)
Priprema:
- Paradajz dobro operite, te očistite i isecite na komade.
- Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki.
- Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.
- Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.
- Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.
- Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.
- Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.
- Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.