Sastojci: 50 kg paradajza, 10 kašika soli, 2 kašike šećera, 2 kesice konzervansa, 20 g mlevenog bibera, 2-3 paprike šilje, 1 veza peršunovog lišća, 1 veza lišća celera.
Priprema: Pradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.
Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.
Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.
Izdvajamo za vas:
Peckane paprike: Hit recept za turšiju koji ćete svake godine praviti!
Najlepši penasti kolač: Ukusan slatkiš koji ćete stalno praviti! (RECEPT)
Pituljice sa jogurtom: Doručak od 200 dinara za celu porodicu! (RECEPT)