Sastojci:
Kora:
5 žumanaca, 1 čaša šećera (merica je čaša od kiselog mleka), 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 1 i po čaša brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa
Fil:
5 belanaca, 15 kašika šećera
Preliv:
100 g čokolade, 4 kašike šećera, 4 kašike mleka, 1 kašika margarina
Priprema:
Kora: Postepeno mutiti jaja i šećer, pa dodavati mleko, brašno, ulje, prašak za pecivo i kakao. Kad je sve umućeno u glatku smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil: Belanca penasto umutiti sa šećerom tako da se dobije čvrts šne. To sipati na toplu koru. Isključiti rernu i sušiti. Kad je smesa dovoljno čvrsta izvaditi iz rerne. Kad se prohladi preliti sa glazurom napravljenom od čokolade, šećera, mleka i margarina.
Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Iseći na kocke i služiti hladno.
Prijatno!
Kraljevske kocke sa osvežavajućim kremom: Ovu brzu poslasticu morate da probate! (RECEPT)