Musaka koju ćete obožavati! Tradicionalno jelo koje naše majke i bake obožavaju da pripremaju, dobilo je novi oblik, piše stvarukusa.rs. Ovog puta kombinacija koja momentalno osvaja - povrće i slanina!
Sastojci:
- pola kilograma krompira
- 4 šargarepe
- pola kocke za supu
- 3 jaja
- 2 dcl pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog trapista
- 100 g slanine
- so, biber
- malo putera ili ulja za podmazivanje
Priprema:
1. Isecite krompir i šargarepu na kolutove. Kuvajte ih 15 minuta u vodi u kojoj ste stavili pola kockice supe.
2. Zagrejte rernu na 200C. Umutite jaja, pavlaku, trapist, malo soli i bibera.
3. U pleh ređajte pola kuvanog povrća, malo posolite, pa prelijte sa pola umućenog sosa od jaja, pavlake i trapista.
4. Ponovite i prelite sosom i odozgo stavite komadiće slanine.
5. Pecite oko 40 minuta.