Sastojci:
Za korice:
16 kašika masti, 16 kašika mleka, 2 cela jaja, 4 šake šećera, pola praška za pecivo, 100 g meda
Fil:
pola litre mleka, 2 pudinga od limuna ili vanile, 1 margarin, 2-3 vanilina šećera, mleveni orasi
Priprema:
Korice:
Otopljenu mast, mleko, jaja, šećer, prašak za pecivo i med pomešati i dobro zamesiti. Dodati brašno po potrebi tako da testo ne bude ni previše meko ni previše tvrdo. Kad se sve dobro sjedini podeliti na 4 dela i razviti kore. Peći na prevrnutom plehu dok ne porumeni i dobije lepu zlatnu boju.
Fil:
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od limuna ili vanile. Posebno umutiti 1 margarin. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa margarinom. Dodati u to 2-3 vanilina šećera. Sve dobro umutiti.
Filovati korice jednu po jednu, odozgo ostaviti malo fila da se premaže i posuti mlevene orahe ili možete staviti neko voće po izboru.
Potrebno je korice napraviti dan, dva ranije da bi imale vremena da odstoje i omekane da mogu lepo da se seku.
Uživajte u ovom fenomenalnom kolaču koji se topi u ustima.
Kolač žedna kaluđerica: Obožavaćete ovaj brzi čokoladni dezert (RECEPT)