Sastojci za testo: 9 belanaca, 200 g pečenih lešnika, 4 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 9 kašika šećera.

Sastojci za krem: 9 žumanaca, 200 g šećera, 2 kašike kakao praha, 100 g mlečne čokolade, 250 g putera, 2-3 kašike šećera u prahu + šlag za dekoraciju.

Priprema: Umutite belanca sa šećerom. Kad ste dobili čvrst sneg, pomešajte sa seckanim pečenim lešnicima - možete da ih izblendirate, pa će onda biti i krupnijih i sitnijih. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte i pecite koru na 180 stepeni dok fino ne porumeni (testirajte čačkalicom).

Žumanca, šećer, čokoladu i kakao stavite da se otapaju i kuvaju na pari, pa kad se masa zgusne ostavite da se ohladi. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa mu lagano dodajte ohlađen krem. Mutite dok krem ne postane glatka smesa.

Preko pečene kore rasporedite sav krem, a odozgo ukrasite umućenim šlagom i stavite dekoraciju po želji.

Uživajte u osvežavajućim kraljevskim kockama!

Kako se pravi pohovani sladoled: Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku!

Pravi se prilično jednostavno, a oduševljava ukusom