Da biste napravili domaće kore potrebno vam je:
- 1 kg mekog brašna
- malo soli
- 1 jaje
- pola litra tople vode
- ulje
Priprema:
Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. U to udubljenje stavite jaje i malo soli. Lagano dodajte vodu i mešajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada testo prestane da se lepi, podelite ga na 3 dela, a zatim ga pokrijte i ostavite 15 minuta da odmori.
Sva tri dela premesite još dvaput. Dobijene lopte, zatim, premažite uljem i ostavite ne neko toplo mesto da odstoje do 1 sat.
Sa strane u šerpici zagrejte malo ulja, pa njime premazujte kore dok ih razvlačite da ne bi pucale.
Posle sat vremena, uzmite prvu smesu i oklagijom je razvucite da bude što tanja. Testo dodatno razvucite rukama tako što ćete zavući ruke ispod kore i pažljivo je rastezati. Kada koru razvučete najviše što možete, filujte je po želji. Isti postupak ponovite i sa druge dve kore. Ređajte ih po zelji, jedne na drugu ili kao savijače.