Sastojci: 250 g keksa, 150 g kikirikija, 1/4 margarina, 8 kašika šećera, 2,5 dl mleka, 100 g mlečne čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema: Staviti mleko, šećer i margarin da provri. Skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks i samleven kikiriki. Sve dobro sjediniti i izmešati. Na tacnu ili dasku staviti foliju pa toplu smesu oklagijom raširiti na debljinu 2 cm. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne bar dva sata.
Nakon što se ohladi, izvaditi pa odseći krajeve, pa tek onda seći na kockice, kako bi sve bile lepe i jednake. Rastopiti čokoladu sa uljem pa sve dobro izmešati. Uzeti čačkalicu pa umočiti u čokoladu, ubosti kockicu i onda umakati kockice u čokoladu, pa čačkalicu ubosti u komad stiropora. Tako neće ostajati tragovi prstiju i neće biti neiskorišćene čokolade.
Po želji odozgo možete da da našarate belom čokoladom ili pospete mlevenim kikirikijem.
Ukusna i hrskava piletina sa susamom: Sprema se u rerni za manje od pola sata! (RECEPT)
Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!
Kolač sa orasima: Najjeftinija poslastica koja se ne zaboravlja! (RECEPT)