Potrebni sastojci:
- pileći file - 600 g
- so
- jaja - 2 kopmada
- prezle
- biber
- susam
- kukuruzno brašno
- ulje - ili maslinovo ulje
Piletina Kung pao sa kikirikijem: Prosto kinesko jelo koje ćete stalno spremati! (RECEPT)
Način pripreme: File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.
Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna. Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni. Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.
Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!