Fenomenalni slatkiš

Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)

Gotovo da nema osobe koja ne voli oblande, a ovaj recept je idealan za domaćice početnice ili ako vam se gosti iznenada najave

Recepti
Autor:
Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci

1 pakovanje oblandi

30 kašika mleka

400 g šećera

250 g margarina

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

50 g crne čokolade

50 g bele čokolade

Priprema

1. Mleko, margarin i šećer pomešajte, pa stavite na vatru da se margarin otopi.

2. Kada se sve prokuva dodajte keks, čokoladu i orahe, pa ostavite da se čokolada otopi i da sve vri 2 – 3 minuta.

3. Sklonite sa vatre, pa odmah mažite oblande.

4. Na kraju preko oblandi stavite tepsiju ili dasku za sečenje, po celoj dužini da se ona lepo slepi. Ostavite tako da se ohladi, pa isecite i poslužite.

Rapsodija sa višnjama: Najkremastiji kolač koji se ne peče! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs