Potrebno je:
1 l mleka
500 gr šećera
50 gr čokolade
200 gr margarina
4 lista oblande
malo soli
Priprema:
U veću šerpu sipati mleko dodati šećer i staviti na šporet da se kuva. U pola kuvanja dodati čokoladu i margarin kao i malo soli i kuvati na laganoj vatri dok se ne pretvori u karamel i zgusne.
Foto: Bakina kuhinja
Skloniti sa vatre, i premazati 3 lista oblande onaj deo sa rupicama. Četvrtom pokriti tako da rupice idu na rupice. Preko obandi možete sipati preliv čokolade ili ostaviti onako.
Foto: Bakina kuhinja
Oblandepritisnuti par sati da se stegnu i ohlade. Seći na štangle.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima
Oblande su nešto što svaka domaćica mora da zna da napravi. Predstavljamo vam bakin recept sa kojim nikada ne možete da pogrešite!
Budi deo Stil zajednice.