Sastojci:
1 hleb po izboru
200-300 g dimljenog sira, gaude narezanog na kockice
100 g otopljenog maslaca
prstohvat soli
2-3 kašičice seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Gornji deo hleba narežite na kockice. Pomešajte maslac sa belim lukom i peršunom. U „džepove“ hleba ulijte malo maslaca sa začinima pa ubacite kockice sira.
Ostatak maslaca prelijte po hlebu. Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne rastopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.
Hleb možete pripremiti i dan pre, pa čuvati u frižideru ili duže u zamrzivaču.
Ovo je osnovna ideja, a u “džepove” hleba možete da trpate šta god volite i imate. Odlično ide sa gorgonzolom ili bilo kojim plavim sirom, ljubitelji mesa mogu da ubace po kolutić kobasice, tunjevine, piletine ili nekih ostataka od ručka.
Vegetarijanci neka stave malo biljnog sira i omiljenog povrća.
I ne štedite na začinima, jer začini naprave svako jelo ukusnijim a svaku kuću pretvaraju u pravi dom.
Zapecite hleb I pozovite goste na ovu zaista bogatu večeru od jednog hleba i malo sira. Uživaćete u smehu i mirisima, jer nema lepšeg od onoga što daje hleb iz rerne.