Sastojci: 750 g brašna, 4 dl tople vode, kašičica praška za pecivo, 2 kašičice soli, 80 g margarina, 150 g sira, ulje za prženje.
Priprema: Pomešati prašno, prašak za pecivo i so, dodati vodu i sjediniti varjačom, a zatim ga dobro izraditi rukama. Testo treba da bude malo tvrđe. Ostavite desetak minuta da odstoji, pa rastanjiti oklagijom, premazati otopljenim margarinom.
Najlepša kombinacija ukusa: Preukusna torta od čokolade i maline! (RECEPT)
Rasporediti izmrvljeni sir preko rastanjene kore i zaviti u dugačak, tanki rolat.
Secite "rolat" na pužiće, pa svaki komad prstima istapkati tako da testo pokrije fil u sredini.
Pečene krempite iz rerne: Penasti kolač koji će svima uspeti! (RECEPT)
Zatim svaki komadić malo istanjite oklagijom i mekike su spremne za prženje.
Grčka spanakopita: Najukusnija pita koju ćete ikada jesti! (RECEPT)
Zagrejte ulje, ne mora da bude vrelo, i pazite da vam ne izgore - pošto u testo ne idu jaja, neće imati ni žutu boju na kakvu smo navikli.
Probajte - kladimo se da ćete ih praviti još mnogo puta!
Detaljnu pripremu pogledajte u videu!
(Izvor: Youtube / Milica Mihailović)