Sastojci:
1kg brašna + za dodavanje, 600ml vode, 1 ravna kašika soli, 2 jaja, ulje za premazivanje (može i mast, margarin, maslac)
fil: 10 briketa zaleđenog spanaća, 300-400g sira, 1 jaje
Rastvorite so u vodi i sipajte u posudu u koju ste prethodno stavili brašno i jaja i zamesite testo. Testo treba da bude mekako i rastegljivo, ali da se ne lepi za ruke. (pogledajte u videu)
Testo izvadite na radnu površinu posutu brašnom i podelite ga na 20 loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom na veličinu tacne. Svaku premažite sa uljem, otopljenim margarinom ili puterom i ređajte ih jednu preko druge.
Lisnate mekike bez kvasca i jaja: Meki zalogaji koji se tope u ustima! (FOTO, RECEPT)
Testo koje ste dobili razvucite oklagijom na površini posutoj brašnom.
Razvaljano testo isecite na kvadrate veličine 4-5 cm.
Napravite fil od jednog jajeta, sira i spanaća, zagrejte rernu na 200 stepeni.
U sredinu svakog kvadrata stavite fil i oblikujte lopticu od testa.
Slane kocke sa šunkom i kačkavaljem: Brze i ukusne! (RECEPT, VIDEO)
Loptice ređajte u pleh premazan margarinom, premažite ih uljem i stavite u rernu da se peče 30-40 minuta.
Izvor: Youtube / Milica Mihailović