Obavezno probajte

Krtica torta: Neodoljiva kremasta kombinacija banana, čokolade i slatke pavlake! (RECEPT)

Svi će uživati o ovom desertu!

Recepti
Autor:
Krtica torta: Neodoljiva kremasta kombinacija banana, čokolade i slatke pavlake! (RECEPT)
Foto: Shutterstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 jaja
  • 130g istopljenog putera
  • 120g šećera
  • 1 vanil šećera
  • 50g brašna
  • 10g kakaa
  • 1 praška za pecivo
  • 80g mlevenih oraha ili lešnika
  • 100g sitno seckane čokolade

Fil:

4-5 banana srednje veličine

500 ml slatke pavlake

400g g krem sira

1 kesica vanil šećera

60 g šećera

70 g sitno seckane čokolade

malo marmelade od kajsije ili šipka

Priprema:

Kora: Kalup prečnika 26cm obložite pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Belanca umutite u čvrsti sneg. Dodavati jedno po jedno žumance i ostale sastojke. Testo sipajte u kalup i pecite jedno 25-30 min, pomoću čačkalice proverite da li je gotovo. Biskvit nakon pečenja ostavite 10 min da se ohladi. Kad se biskvit potpuno ohladi, nožem na vrhu napravite krug / ram, ostavljajući 1-2 cm. Zatim izdubite biskvit otprilike 1 cm, a mrvice u posebnoj posudi još malo prstima izmrvite.

foto: Shutterstock

Fil: Krem sir, šećer i vanilin šećer kremasto umutite. Ogulite jednu bananu i viljuškom je izgnječite. Pire od banana dodajte u smesu od sira i sve sjedinite. U većoj posudi umutite slatku pavlaku. Spojiti sir i slatku pavlaku dodati čokoladu, kratko promešajte.

Filovanje: Izdubljeni biskvit premažite s nekoliko kašika marmelade od kajsije ili šipka, kako bi se banane bolje zalepile za dno. Oguljene i horizontalno prerezane banane poređajte po biskvitu. Krem kupolasto nanesite preko banana i prekrijte mrvicama od biskvita (lagano ih pritisnite da se što bolje zalepe za biskvit). Ostavite tortu najmanje 2-3 sata u frižideru da se dobro ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs