Fil:
4-5 banana srednje veličine
500 ml slatke pavlake
400g g krem sira
1 kesica vanil šećera
60 g šećera
70 g sitno seckane čokolade
malo marmelade od kajsije ili šipka
Priprema:
Kora: Kalup prečnika 26cm obložite pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Belanca umutite u čvrsti sneg. Dodavati jedno po jedno žumance i ostale sastojke. Testo sipajte u kalup i pecite jedno 25-30 min, pomoću čačkalice proverite da li je gotovo. Biskvit nakon pečenja ostavite 10 min da se ohladi. Kad se biskvit potpuno ohladi, nožem na vrhu napravite krug / ram, ostavljajući 1-2 cm. Zatim izdubite biskvit otprilike 1 cm, a mrvice u posebnoj posudi još malo prstima izmrvite.
Fil: Krem sir, šećer i vanilin šećer kremasto umutite. Ogulite jednu bananu i viljuškom je izgnječite. Pire od banana dodajte u smesu od sira i sve sjedinite. U većoj posudi umutite slatku pavlaku. Spojiti sir i slatku pavlaku dodati čokoladu, kratko promešajte.
Filovanje: Izdubljeni biskvit premažite s nekoliko kašika marmelade od kajsije ili šipka, kako bi se banane bolje zalepile za dno. Oguljene i horizontalno prerezane banane poređajte po biskvitu. Krem kupolasto nanesite preko banana i prekrijte mrvicama od biskvita (lagano ih pritisnite da se što bolje zalepe za biskvit). Ostavite tortu najmanje 2-3 sata u frižideru da se dobro ohladi.