Sastojci: 8 kora za pitu, 250 g spanaća, 2 jaja, 2 kašike ulja, 60 g otopljenog putera, 100 g rikota sira (ili nekog drugog, po izboru),muskatni oraščić, čen belog luka, so, biber, žumance za premazivanje.

Priprema: Očistite spanać i dobro ga operite. Blanširajte ga u kipućoj vodi pet minuta, pa ocedite i sitno iseckajte. Jaja umutite, sir izdrobite pa pomešajte sa spanaćem. Posolite, pobiberite, dodajte rendani muskatni oraščić, izgnječen beli luki umućena jaja. Smesu dobro izmešaje.

Zagrejte rernu na 180. Tepsiju za pečenje premažite uljem i obložite papirom za pečenje, pa na čistoj radnoj površini raširite kore.


Prvu lagano poprskajte otopljenim puterom i stavite u tepsiju. Pokrijte je drugom, ponovo premažite masnoćom i stavite malo fila. Prekrijte ga novom korom, zatim opet premažite maslacem i tako redom dok ne potrošite sav fil i kore.

Poslednju koru premažite umućenim žumancem i pecite oko 25 minuta, dok ne postane zlatnosmeđe boje. Prijatno!

Rabin torta: Čokoladna fantazija od 6 sastojaka! (RECEPT)

Ukus putera, spanaća i sira čine ovu mediteransku slanu poslasticu nezaboravnom