Omiljena kombinacija

Prelivena pita sa jabukama: Sočni trouglići nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! (RECEPT)

Preukusan desert, idealan za svaku priliku

Recepti
Autor:
Prelivena pita sa jabukama: Sočni trouglići nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Jabuke, cimet i orasi mnogima su omiljena kombinacija ukusa kojoj je zaista teško odoleti. Evo predloga kako da ovu kombinaciju upakujete u fantastičan desert. Prelivena pita sa jabukama zaista je mekana i sočna, ovoga puta u obliku slatkih trouglića.

Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1/2 kg tankih kora, 4 veće jabuke, 300 gr šećera, limun, vanilin šećer, cimet, 100 gr oraha, 100 gr suvog groždja, ulje

Priprema:

Jabuke očistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimet, vanilin šećer i mlevene orahe, suvo groždje i sve lepo izjednačiti.

foto: Bakina kuhinja

Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati, pa pri vrhu kore staviti kašiku fila raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u videu .

Ređati u tepsiju premazati malo uljem pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbet od 200 gr šećera i 150 ml vode, dodajte kolutove limuna ( može i više šećera) pa prelite vruće trougliće da upiju.

Uživajte!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs