Jabuke, cimet i orasi mnogima su omiljena kombinacija ukusa kojoj je zaista teško odoleti. Evo predloga kako da ovu kombinaciju upakujete u fantastičan desert. Prelivena pita sa jabukama zaista je mekana i sočna, ovoga puta u obliku slatkih trouglića.
Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora, 4 veće jabuke, 300 gr šećera, limun, vanilin šećer, cimet, 100 gr oraha, 100 gr suvog groždja, ulje
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimet, vanilin šećer i mlevene orahe, suvo groždje i sve lepo izjednačiti.
Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati, pa pri vrhu kore staviti kašiku fila raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u videu .
Ređati u tepsiju premazati malo uljem pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbet od 200 gr šećera i 150 ml vode, dodajte kolutove limuna ( može i više šećera) pa prelite vruće trougliće da upiju.
Uživajte!
Izvor: Kod bake u gostima