Jabuke,cimeti orasi mnogima su omiljena kombinacija ukusa kojoj je zaista teško odoleti. Evo predloga kako da ovu kombinaciju upakujete u fantastičan desert. Prelivena pita sa jabukamazaista je mekana i sočna, ovoga puta u obliku slatkih trouglića.

Preukusan desert, idealan za svaku priliku. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept i obradujte sebe i svoje ukućane.

img-20180118-124057.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1/2 kg tankih kora,4 veće jabuke, 300 gr šećera, limun, vanilin šećer, cimet, 100 gr oraha, 100 gr suvog groždja, ulje

Priprema:

Jabukeočistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimet, vanilin šećer i mlevene orahe, suvo groždje i sve lepo izjednačiti.

pizap.com15162998973511.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati, pa pri vrhu kore staviti kašiku fila raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u videu .

Ređati u tepsiju premazati malo uljem pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbetod 200 gr šećera i 150 ml vode, dodajte kolutove limuna ( može i više šećera) pa prelite vruće trougliće da upiju.

Uživajte!

Izvor: Kod bake u gostima

Preukusan desert, idealan za svaku priliku