Kada vam se gricka nešto slano, a ne želite da to budu kupovne grickalice, napravite ove krekere sa sirom i kikirikijem. Jednostavni recept za domaće krekere uvek je zgodno imati pri ruci. U situacijama neočekivanih poseta ili jednostavno kada poželite nešto slano, ovi krekeri odlično su rešenje.
Potrebno je:
200 gr pšeničnog brašna, 100 gr integralnog brašna, 100 gr maslaca ili margarina, 1 jaje, 1/2 praška za pecivo, 100 gr slanog kikirikija, 150 gr tvrdog sira, 2 kašike susama, 2 kašike suncokretovog semena , 2 kašike lanenog semena
Priprema:
U činiju sipati brašno dodati jedno i drugo, dodati prašak za pecivo, jaje, mleven kikiriki, izmrvljen sir, susam, suncokret i laneno seme i sve rukama dobro izmesiti da se dobije glatko testo.
Oklagijom razviti tanko vaditi po želji keksiće ili peći u presi za bakin kolač kao što je baka u videu prikazala. Jako su fini, hrskavi, tope se...
Probajte i uživajte!
Izvor: Kod bake u gostima