Ako vam je ponestalo ideja kada želite da spremite nešto toplo za doručak ili večeru evo jednog odličnog predloga.
Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje lepinje koje ste do sada probali.
Sastojci: 500-600 gr brašna, 20 gr kvasca svežeg, 200 ml jogurta, 100 ml toplog mleka, 1 kašika šećera, malo soli, 3 jaja, 200 gr kiselog mleka, 2 kašike kajmaka ili pavlake, 150 gr sira
Priprema: U malo mleka potopiti kvasac, dodati 2 jaja, zatim šećer, jogurt, mleko i brašno i na kraju so. Umesiti srednje tvrdo glatko testo i ostaviti malo da poraste. Testo podeliti na 4 loptice. Svaku loptu razviti na veličinu tanjira pa staviti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da malo poraste.
Umutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak pa staviti na svaku lepinju, ali ne celu, već ostaviti za prst ivice bez premaza. Zatim izmrviti na svaku lepinju sir.
Deo lepinje na koji nije razvučen sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta dok ne porumene.
Lepinje su jako mekane i mirisne, i najlepše lepinje koje će te probati..
Izvor: Kod bake u gostima
Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način