Ako vam je ponestalo ideja kada želite da spremite nešto toplo za doručak ili večeru evo jednog odličnog predloga.
Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje lepinje koje ste do sada probali.
Sastojci: 500-600 gr brašna, 20 gr kvasca svežeg, 200 ml jogurta, 100 ml toplog mleka, 1 kašika šećera, malo soli, 3 jaja, 200 gr kiselog mleka, 2 kašike kajmaka ili pavlake, 150 gr sira Priprema: U malo mleka potopiti kvasac, dodati 2 jaja, zatim šećer, jogurt, mleko i brašno i na kraju so. Umesiti srednje tvrdo glatko testo i ostaviti malo da poraste. Testo podeliti na 4 loptice. Svaku loptu razviti na veličinu tanjira pa staviti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da malo poraste.
Umutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak pa staviti na svaku lepinju, ali ne celu, već ostaviti za prst ivice bez premaza. Zatim izmrviti na svaku lepinju sir.
Lisnato slano pecivo: Mekano kao duša!
Deo lepinje na koji nije razvučen sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta dok ne porumene.
Krompir pita sa prazilukom: Jednostavno, brzo i ukusno!
Lepinje su jako mekane i mirisne, i najlepše lepinje koje će te probati..
Izvor: Kod bake u gostima