Pripremanje zimnice je neizostavan proces u jesenjem periodu, a svaka domaćica ima neki svoj poseban način pravljenja ove zimske čarolije.
Uz standardne zimnice na koje ste sigurno navikli, evo jednog recepta za odličnu carsku salatu, koju svakako vredi da probate.
Sastojci:
- 4 kilograma paprike
- 3 kilograma karfiola
- 3 kilograma šargarepe
- po ukusu peršuna i belog luka
- pola litre ulja i alkoholnog sirćeta
Priprema:
- Narezano povrće stavite u veliku posudu te dodajte peršun i beli luk, a potom ga zalijte mešavinom ulja i sirćeta.
- Ostavite sastojke pokrivene jedan dan te povremeno mešajte, a za to vreme punite tegle tako što ćete zahvatiti povrće sa sokom i kada tegla bude delom puna pritiskati da povrće ispusti svoj sok.
- Kada napunite tečnošću povrće ponovo ostavite pokriveno, stavite plastične rešetke da pritisnete povrće prema dole te pritisnite poklopcem kojim treba da zatvorite teglu.