Palačinke su mnogima omiljena poslastica i pravo je uživanje jesti ih. Ali, verovali ili ne, koliko god vam čudno zvučalo, postoje i palačinke sa kiselim mlekom.
Malo gušće, ali izdašne, mekane i odličnog su ukusa - palačinke sa kiselim mlekom.
Rodopske katme: Specijalne palačinke koje ćete uvek iznova praviti! (RECEPT)
Sastojci:
- 200 grama kiselog mleka
- 1 jaje
- 100 grama brašna
- ulje
- so
- pola kašičice sode bikarbone
Priprema:
- U činiju razbiti jaja i malo umutiti, pa dodati kiselo mleko, brašno, sa sodom bikarbonom i solju.
- Sve dobro izmešati da testo bude bez grudvica. U tiganj staviti nekoliko kapi ulja i sipati testo i peći sa obe strane.
- Mogu se filovati raznim nadevom, a i napraviti torta, toliko su mekane kao pena.
Krem od lešnika od samo 3 sastojka: Savršen za palačinke ! (RECEPT)