Caka koju treba znati

Uz ovaj sastojak, slatka zimnica ne može da ne uspe: Kvalitet i ukus zagarantovani!

Povedite računa o ovome

Recepti
Autor:
Uz ovaj sastojak, slatka zimnica ne može da ne uspe: Kvalitet i ukus zagarantovani!
Foto: Promo

Stiglo nam je vreme spremanja zimnice, a svima su nam omiljene ukusne slatke teglice pune namaza ili poslastica od omiljenih sočnih voćkica.

Zato je pravi trenutak da se pozabavimo najvažnijim savetima za pripremu slatke zimnice, kako bi bila odličnog ukusa i kako bi mogla da nam stoji, a da se ne pokvari.

Za uspešno pravljenje savršene slatke zimnice, presudna su dva faktora – izbor voća i upotreba šećera.

foto: Promo

Voće koje se koristi za pripremu džemova, marmelada, kompota i slatkog mora da bude sočno, zrelo i neoštećeno. Voće sa ljuskom neophodno je oljuštiti, a sve koštice moraju biti odstranjene.

Koliko god da vam je voće prirodno slatko, upotreba šećera je apsolutno neizostavna, jer se prirodna slatkoća gubi kada se doda voda ili voće pusti svoju prirodnu tečnost. Takođe, šećer je tu da spreči vrenje tokom kuvanja, koje može da vam upropasti celu slatku zimnicu menjajući njen ukus do neprepoznatljivog.

Do vrenja može doći ako niste stavili dovoljnu količinu šećera, zato se potrudite da se pridržavate recepta i propisane količine šećera po kilogramu voća.

Morate voditi računa i da se šećer potpuno otopi pre nego što džem provri, jer će u suprotnom izbiti na površinu i pokvariti finu teksturu kakvu džemovi i marmelade treba da imaju.

Kada je reč o sirupima u kojima će cele zime plivati slatke voćkice u kompotima i slatkom, takođe treba voditi računa da se prilikom kuvanja sirupa šećer potpuno rastopi i da se tečnost dovoljno zgusne.

Zbog svega toga, prilikom kupovine sastojaka za slatko, osim voća dobrog kvaliteta, morate odabrati i kvalitetan, najfiniji kristal šećer. Na Sunoko Instagram strani možete otkriti brojne slatke poslastice i ideje za aktuelnu sezonu prepreme zimnice:

Ako ispoštujete ova pravila, uz pravilno sterilisanje tegli i čuvanje slatke zimnice (tamno hladno i mesto je obavezno), nećete morati da dodajete konzervanse ili druga sredstva, i uživaćete cele zime u domaćoj, prirodnoj slatkoj zimnici vrhunskog ukusa i još boljeg kvaliteta.

Prepustite se mašti i ukusnim voćkama i možete imati tokom zime i ovako slatke Sunoko poslastice:

Džem

Opojni miris džema od šljiva ovog nedeljnog popodneva nagoveštava da je vreme za palačinke ? Recept poslala i pripremila Tatjana Eric Stojanovic #Sunoko #JosSladjaJesen

Posted by Sunoko on Понедељак, 09. септембар 2019.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs