Ukoliko imate neko voće i ne znate šta ćete sa njim napravite na brzinu ovu pitu. Ja sam ovoga puta ispekla sa kruškama.
Sastojci:
500 gr krušaka 500 gr gotovih kora 200 gr šećera cimet pola kesice 1 vanilinog šećera 100 ml ulja
Priprema:
Jednu koru pouljite i raširite drugu koru koju takođe pouljite malo četkicom. Kruške isecite po dužini na tanje parčiće i poređajte ih u donji deo kore.
Pospite malo šećerom i cimetom savite krajeve i urolujte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Sve tako dok sve ne utrošite materijal. Odozgo namažite uljem sa četkicom i pecite u rerni na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni.
Pečenu pitu pospite vanilinim šećerom. Sladite se!
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima