Priprema:Crveni luk krupni izrendajte pa ga dinstajte na maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon što luk počne da žuti, dodajte sitno seckan beli luk i pire od paradajza.
Dodajte škampe, malo promešajte i sve zalijte vinom. Kuvajte 20 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Dodajte konjak, usitnjeni peršun, ruzmarin, majčinu dušicu i prezle. Pazite da ne preterate s prezlama, jer će vam buzar biti previše gust.
Začinite solju i biberom, pa pustite da se kuva još 5 minuta da se okusi prožmu. Poslužite toplo uz domaći beli hleb i čašu ohlađenog belog vina.
Foto: Bakina kuhinja
U restoranima su papreno skupi, ali u kućnoj radinosti ćete proći dosta jeftinije
U restoranima su papreno skupi, ali u kućnoj radinosti ćete proći dosta jeftinije
Budi deo Stil zajednice.