Sastojci (za 4 osobe)

200 g tikvica

150 g šargarepe

150 g pasulja (konzerva)

100 g kukuruza (konzerva)

100 g graška

200 g crvenog luka

1-2 čena belog luka

100 ml passata paradajza

100 ml maslinovog ulja

800-1000 ml bujona od povrća

80 g testenine pipe rigate

so

1 grančica svežeg peršuna

Priprema

Sitno naseckajte luk i beli luk, a šargerepu i tikvice isecite na kockice. Na maslinovom ulju dinstajte luk do zlatnožute boje, dodajte kockice šargarepe, kratko popržite, dodajte seckani beli luk, kad zabeli prelijte passatom.

Posolite, zalijte bujonom od povrća, kuvajte deset minuta, ubacite testeninu. Nakon pet minuta dodajte grašak, prokuvajte minut i dodajte tikvice, pasulj i kukuruz. Prokuvajte zajedno 1-2 minuta, proverite ukus, poslužite dekorisano listićima peršuna.

Savet: Od začina slobodno dodajte origano, bosiljak i peršun.​​

Kremasta supa od kukuruza šećerca: Ukusno predjelo gotovo za 15 minuta! (RECEPT)

punjene-vrtke.jpg
Foto: Profimedia

Punjene vrtke: Recept za južnjačko srpsko jelo koje ćete obožavati!

Okrepljujuća bogata supa idealna je za svaki ručak

Okrepljujuća bogata supa idealna je za svaki ručak