Sastojci (za 4 osobe)
200 g tikvica
150 g šargarepe
150 g pasulja (konzerva)
100 g kukuruza (konzerva)
100 g graška
200 g crvenog luka
1-2 čena belog luka
100 ml passata paradajza
100 ml maslinovog ulja
800-1000 ml bujona od povrća
80 g testenine pipe rigate
so
1 grančica svežeg peršuna
Priprema
Sitno naseckajte luk i beli luk, a šargerepu i tikvice isecite na kockice. Na maslinovom ulju dinstajte luk do zlatnožute boje, dodajte kockice šargarepe, kratko popržite, dodajte seckani beli luk, kad zabeli prelijte passatom.
Posolite, zalijte bujonom od povrća, kuvajte deset minuta, ubacite testeninu. Nakon pet minuta dodajte grašak, prokuvajte minut i dodajte tikvice, pasulj i kukuruz. Prokuvajte zajedno 1-2 minuta, proverite ukus, poslužite dekorisano listićima peršuna.
Savet: Od začina slobodno dodajte origano, bosiljak i peršun.
Kremasta supa od kukuruza šećerca: Ukusno predjelo gotovo za 15 minuta! (RECEPT)