Priprema:
Crni luk sitno iseckati i pržiti na ulju. Dodati na pola prženja iseckani praziluk i narendanu šargarepu. Sve dobro uprđiti. Potom ubaciti mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dodati 1 kašičicu tucane suve paprike i 1 kašičicu sitne slatke mlevene paprike. Ubaciti pirinač i pržiti još malo.
Fil ostaviti da se prohladi i dodati u njega 1 jaje, po ukusu, a i ne mora. Filom puniti paprike prethodno potopljene 10-ak minuta u vrućoj vodi. Zatvarati ih krompirom. Ređati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. Pripremiti zapršku od ulja, sitno seckanog belog luka i crvene tucane paprike, preliti paprike i staviti u rernu da se krckaju na laganoj vatri dok se ne zapeku. Uz punjenu papriku odlično idu sir ili kiselo mleko.
Mrčajevski kupus: Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)