Sastojci za testo:
2 čaše integralnog pšeničnog brašna
3 čaše običnog brašna
1 kašičica suvog kvasca
1 šoljica mleka i do pune čaše mlake vode
1 kačičica sitnog šećera
1 kašičica soli
Fil:
350 g mlevene junetine
2 paradajza srednje veličine
2 glavice crnog luka (srednje)
2 sveže zelene paprike
2 sveže crvene paprike
1 kašika paradajz pirea
1 kašika pirea od paprike (umesto njega može kašika pirea od paradajza)
1 veza peršuna
1 čen belog luka (po želji)
malo bibera, soli, mlevenog kima i aleve paprike
1 čaša ulja
Priprema:
Kvasac staviti u činiju, preliti mlekom, promešati, dodati šećer i so pa sačekati dva-tri minuta. Potom postepeno dodavati pomešano integralno i belo brašno te zamesiti testo, piše Lepa & Srećna.
Testo pokriti i ostaviti da naraste. Od testa uzimati komade veličine pesnice, od njih praviti loptice i ostaviti da malo odstoje.
Fil:
Luk, paradajz, papriku, beli luk i peršun usitniti u blenderu, dodati paradajz pire, začine i ulje i promešati. Na kraju dodati mleveno meso i dobro sjediniti.
Narasle loptice testa tanko razvući oklagijom na brašnom posutoj podlozi, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Razvučeno testo premazati filom i peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Pečeno testo odložiti jedno preko drugog, i to tako da filovana strana dođe unutra. Testo pokriti da se ne suši. Na lahmadžun se može staviti sitno isečen paradajz, mladi luk, peršun.