Sastojci (za 12 komada):
150 g kompota od višanja bez koštica
250 g brašna
125 g šećera
3 kašičice praška za pecivo
250 ml mlaćenice (ili posnog jogurta)
80 ml ulja
1 jaje
prah šećer (za posipanje)
Priprema:
Višnje stavite u cediljku. U svako udubljenje u kalupu za mafine stavite papirnu korpicu. Višnje grubo isecite. Rernu zagrejte na 175 stepeni, piše Lepa & srećna.
U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i šecer. U drugu posudu stavite jaje, mlaćenicu i ulje, dobro izmešajte pa dodajte brašno sa šećerom i praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte višnje.
Testo sipajte u papirne korpice, pa mafine pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta (pre vađenja iz rerne proverite čačkalicom da li su pečeni). Izvadite mafine, stavite ih na tacnu dok se ne ohlade. Na kraju pospite prah šećerom, po želji.
Sastojci nisu skupi, za njihovu pripremu ne treba nikakvo kulinarsko umeće, tako da je ovaj ukusni kolač idealan i za početnike
Sastojci nisu skupi, za njihovu pripremu ne treba nikakvo kulinarsko umeće, tako da je ovaj ukusni kolač idealan i za početnike