Sastojci (za 12 komada):
150 g kompota od višanja bez koštica
250 g brašna
125 g šećera
3 kašičice praška za pecivo
250 ml mlaćenice (ili posnog jogurta)
80 ml ulja
1 jaje
prah šećer (za posipanje)
Priprema:
Višnje stavite u cediljku. U svako udubljenje u kalupu za mafine stavite papirnu korpicu. Višnje grubo isecite. Rernu zagrejte na 175 stepeni, piše Lepa & srećna.
U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i šecer. U drugu posudu stavite jaje, mlaćenicu i ulje, dobro izmešajte pa dodajte brašno sa šećerom i praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte višnje.
Testo sipajte u papirne korpice, pa mafine pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta (pre vađenja iz rerne proverite čačkalicom da li su pečeni). Izvadite mafine, stavite ih na tacnu dok se ne ohlade. Na kraju pospite prah šećerom, po želji.