Sastojci
Za testo:
200 g brašna
300 ml vode
1 jaje
kašika ulja
malo soli
malo šećera
Za fil:
100 g maka
100 g mleka
2 kašike šećera
1 pavlaka
4 kašike šećera u prahu
50 gr mleka
Priprema:
Umutiti testo za palačinke od navedenih sastojaka, potom ih ispeći. U jednoj posudi izmešati mak, 100 gr mleka i 2 kašike šećera, a u drugoj pavlaku, šećer u prahu i mleko. U smesu sa makom umešati 3 kašike krema od pavlake i tim filom nafilovati 8 palačinki. Uviti ih i ređati u vatrostalnu posudu. Ostatke od oba fila pomešati i premazati palačinke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vreme pripreme: 60 minuta
Najjednostavniji kolač sa makom: Dobri, stari ukus detinjstva! (RECEPT)