Sastojci (za 10 parčića):

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

1 dl piva

Za fil:

5 velikih jabuka

kašika soka od limuna

30 g putera

2 kašike šećera u prahu

šaka osušenih brusnica

2 kašike marmelade od kajsija

2 kašike kajsijevače

kašičica cimeta

Priprema:

Promešajte brašno i hladan puter nasečen na kockice. Sipajte pivo i zamesite glatko testo. Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centrimetra, premestite na papir za pečenje i obložite okrugli pleh za kolače. Uklonite višak testa i oblikujte ivicu, pa pleh stavite u frižider na dvadesetak minuta, piše Lepa & Srećna.

Operite jabuke i nasecite na tanke kriške. Pokapajte ih sokom od limuna, a zatim poređajte preko testa jednu preko druge. Pospite šećerom, cimetom i komadićima putera.

Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 10 minuta. Zatim ga pospite sušenim brusnicama i pecite još desetak minuta. U šerpici zagrejte marmeladu i rakiju od kajsije i time premažite još vruć kolač.

Vreme pripreme: 1 sat

Rapsodija sa višnjama: Najkremastiji kolač koji se ne peče! (RECEPT)

Cimet, aromatični prah, začin je bez kojeg ne mogu da se zamisle mnoge ukusne poslastice. Uz njega, ovaj kolač čine posebnim i specijalni dodaci sušenog i kuvanog voća... i još jedan, tajni sastojak