Sastojci:
1 kg paradajza (ne mnogo zrelih plodova)
5 kuvanih jaja
125 g putera + puter za podmazivanje
veza peršuna
prezle
so, biber
po želji kačkavalj
Priprema:
Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i kuvana jaja. Puter dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom, piše Lepa&Srećna.
Vatrostalnu posudu podmažite puterom, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete, i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim puterom s peršunom i prezlama. Pre poslednjeg reda paradajza pospite rendani kačkavalj, pa na kraju sve poprskajte preostalim rastopljenim puterom. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.
Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)