Sastojci:
200 g maslaca (sobna temperatura)
120 g šećera
kesica vanilin-šećera
4 jajeta
200 g brašna
sok 1-2 limuna
puna kašičica praška za pecivo
100 g čokolade
kašika kakaa
rum
Krem:
500 g maskarponea
2 dl pavlake za šlag
70 g šećera
250 g jagoda
sok 1 limuna
I još:
250 g jagoda
70 g šećera
kesica crvenog preliva za torte
ili crvenog želatina
Priprema:
Za testo penasto umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brašno s praškom za pecivo, piše Lepa & Srećna.
Testo je gusto. Dodajte sok od limuna i rum, po želji. Pola smese stavite kašikom u pleh obložen pek-papirom, a u ostatak smese dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stavite u pleh sa žutom smesom i poravnajte. Pecite oko 20-25 minuta na 170 stepeni. Za krem prvo usitnite jagode sa šećerom i malo limunovog soka kao pire, pa dodajte maskarpone i umućenu slatku pavlaku. Preko mramornog kolača stavite krem, a preko krema preostale jagode sečene na listiće. Prelijte crvenim prelivom ili želatinom.
Tiramisu sa jagodama: Kolač kome niko ne može da odoli! (RECEPT)