Tikvice su pravi sinonim za lagana i ukusna letnja jela. Možete ih spremati na najrazličitije načine i uvek će biti neverovatno ukusne, piše stvarukusa.rs
Predlažemo vam da tikvice punite piletinom. Tako ćete dobiti lagan, niskokaloričan i zdrav obrok.
Potrebno vam je:
- 2-3 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 4-5 tikvica
- 2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
- mlevena paprika
- so, biber
- kečap
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk.
Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte mlevenu papriku, posolite i pobiberite.
Tukvice napunite ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
Ukus koji ćete dugo pamtiti
