Sastojci: 2 glavicecrnog luka isečenog na tračice, 2 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, šaka isceckanog peršunovog lista, 200 g pelata, 4 komada ribe po izboru (orada, oslić ili škarpina), 100 ml belog vina, 50 ml dezertnog vina, 500 g dagnji, 300 g makarona, 1 kašičica soli, malo sveže mlevenog bibera.
Priprema: U šerpu stavite vodu, kad prokuva dodajte so i makarone, pa kuhajte 5-7 minuta, ne moraju da budu skroz skuvane.
U drugom loncu zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan crni i beli luk, pa nakon 2 minuta dodajte listove peršuna i komade ribe. Posolite, pobiberite, dodajte pelat, belo i dezertno vino i kuvajte 5 minuta. Dodajte dagnje i napola skuvanu testeninu, pa kuvajte još nekoliko minuta, dok se školjke ne otvore i testenina ne skuva do kraja.
Savet: U tečadu možete da stavite i škampe ili račiće, kao i školjke koje su vam tog trena dostupne.