Morate da probate

Vruć punjeni hleb na kidanje: Uz njega vam ne treba ništa drugo! (RECEPT)

Tako dobar, da ga mnogi jedu kao samostalan obrok

Recepti
09:53h Autor:
Vruć punjeni hleb na kidanje: Uz njega vam ne treba ništa drugo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Svi ljubitelji vrućeg hleba iz pekare sigurno će zavoleti i ovaj punjeni hleb na kidanje. On se može poslužiti uz neko jelo, ali takođe i kao predjelo, jer je specijalitet sam po sebi.

"Na kidanje" u nazivu se odnosi i na kidanje testa prilikom pripreme, kao i na to da se ovaj hleb ne seče nožem, već sa uživanjem kida rukama.

Sastojci: 450 g brašna, 1 svež kvasac, 1 kašika šećera, 300 ml mleka, 75 g sušenog paradajza, 200 g sira, 20 g rendanog parmezana, pola kašike suvog bosiljka, ulje, so, mleveni crni biber.

Način pripreme: U šerpicu na šporetu sipati mleko, posoliti, dodati šećer, izdrobljen kvasac i mešati žicom za mućenje. U veći sud staviti brašno i posoliti ga. Kada se sadržaj šerpice zagreje, dodati u sud sa brašnom i promešati varjačom, pa umesiti testo rukom. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Sušeni paradajz isečeći na parčiće. Sir izdrobiti viljuškom i dodati u sud sa paradajzom. Dodati bosiljak i promešati. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti naraslo testo. Iseći testo na 8 jednakih delova i od svakog parčeta formirati kuglicu.

Od svake kuglice razvući koru prečnika oko 10-ak centimetara. Na prvu koru naneti fil, saviti na polovinu tako da se dobije oblik polumeseca i krajeve pritisnuti prstima da se zalepe. Isti postupak ponoviti sa svim korama.

Tepsiju podmazati uljem, pa staviti prvi "polumesec" od testa i premazati mlekom. Na isti način u tepsiju jedan do drugog poređati sve polumesece mažući ih mlekom.

Posuti parmezanom susamom po želji. Peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Uživajte!

Sladak kupus bez mesa: Savršen ručak prepun vitamina! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

HlebRecepti