Sastojci za testo:
- 225 grama mlevenih oraha
- 300 grama brašna
- 200 grama marmelade
- 150 grama šećera
- 225 grama meda
- pola kafene kašike cimeta
- 1 limun
- 1,5 kašika sode bikarbone
Za fil:
- 230 grama mlevenih oraha
- 325 grama šećera
- 50 grama čokolade za kuvanje
- 300 mililitara vode
Priprema: Mikserom umutiti brašno, marmeladu, 150 grama šećera, med, 225 grama mlevenih oraha, sodu bikarbonu i cimet. Dodati rendanu koru limuna. Testo sipati u nauljenu i papirom obloženu tepsiju. Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od 300 mililitara vode i 325 grama šećera. Kada provri, skloniti sa šporeta i dodati 230 grama mlevenih oraha i čokoladu izlomljenu na kocke. Ostaviti da se fil ohladi.
Patišpanj preseći na pola i filovati prvu koru. Staviti i drugu koru preko i celu tortu premazati ostatkom fila. Ukrasiti mlevenim orasima. Po želji stavite i umućeni posni šlag.