Sastojci:
- 180 grama maslaca
- 200 grama šećera
- 50 ml ruma
- 5 jaja
- 250 grama brašna
- 80 grama kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike pomorandžinog soka
- korica pomorandže
Kolač sa vanilom i makom: Kremasta poslastica koju će cela porodica obožavati! (VIDEO)
Priprema:
- Premažite maslacem kalup za hleb dužine 25 cm, te obložite pravilno iseckanim papirom za pečenje.
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te izmiksajte omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smesu.
- Zatim dodajite jedno po jedno jaje.
- Dodajte sok i koricu pomoranže i rum pa još kratko izmiksajte.
- Prosejte glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo pa ih umešajte drvenom kašikom.
- Sipajte smesu u kalup, zagladite je i pecite otprilike sat vremena.
- Proverite čačkalicom je li gotov, izvadi ga i pustite da se 15-ak minuta hladi u kalupu, a potom na rešetki.
Italijanske zabaglione: Brzi desert koji se obožava! (RECEPT, VIDEO)