Mekan kao sunđer

Komšijski kolač: Poslastica koja ne sme da se odbije! (RECEPT)

Kad komšinica ponudi dobar slatkiš, kako da ga odbiješ?

Recepti
Autor:
Komšijski kolač: Poslastica koja ne sme da se odbije! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 125 g kokosovog brašna, 50 g čokolade, 225 g keksa, 75 g putera ili margarina, 50 g brašna, 1 jaje, 1 kesica vanilin šećera, 2 kašike šećera u prahu, pola kesice praška za pecivo, 170 ml mleka.

Priprema: Prvo u šerpi na vatri rastopiti puter. Dodati čokoladu izlomljenu na kocke. Šerpu skloniti sa šporeta i nastaviti sa mešanjem kašikom da se čokolada otopi. Oklagijom izdrobiti keks i staviti u veći duboki sud. Dodati smesu od putera i čokolade, promešati i sipati pola količine mleka. Mešati kašikom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Puterom podmazati pleh, pa staviti testo i poravnati kašikom. Umutiti jaja, dodati šećer u prahu i vanilin šećer, pa mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati preostalo mleko i sjediniti.

Prašak za pecivo pomešati sa brašnom i kokosovim brašnom, pa dodati u smesu s jajima. I ovo testo sipati u kalup preko prvog, poravnati kašikom pa peći 20 minuta na 175 stepeni. Kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, pa seći i služiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs