Za momente uživanja

Češka torta od oblandi: Brza hrskava i kremasta poslastica! (RECEPT)

Brzo se pravi, još brže nestane s tanjira

Recepti
Autor:
Češka torta od oblandi: Brza hrskava i kremasta poslastica! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 4 pomorandže
  • 200 grama putera
  • 20 grama želatina
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 kašika šećera

Priprema: U šerpu sipati sok od pomorandže. Zagrevati na ringli i dodati želatin i kašiku šećera. Kada počne da vri, skloniti sa šporeta i mešati često kako se ne bi stvorila korica.

Mikserom umutiti puter i šećer u prahu. Dodati ohlađeni krem od soka od pomorandže i sjediniti mikserom.

Prvu oblandu premazati filom i naneseti drugu. Postupak ponoviti sa svim oblandama, s tim da poslednja bude sa glatkom stranom nagore. Nafilovati celu tortu.

Čokoladu istopiti na pari i dodati malo ulja. Ostaviti da se ohladi, pa premazati odozgo. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs