Sutlijaš treba kuvati na laganoj vatri i povremeno proveriti da li je upila mleko.
U mleko možete ubaciti štapić vanile, cimet, rum, kafu pa čak i otopljenu čokoladu, a naknadno možete umešati suvo voće, oraščiće, džem, voćne prelive.
Sastojci:
- 100 grama pirinča
- 750 ml mleka
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
Slatki hleb od krompira sa cimetom i kakaom: Ovako neodoljiv doručak dugo niste probali! (RECEPT)
Priprema:
- Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim je ocedite.
- U mleko dodajte prstohvat soli, stavite da provri, a zatim dodajte pirinač.
- Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko i nemojte mešati.
- U kuvan pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte viljuškom kako bi zrna ostala cela.
Najsočniji keks ikada: Kulinarsko čudo s dve vrste čokolade (RECEPT)