Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kuvani krompir srednje veličine
- 7 g suvog kvasca
- 100 šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
Brzi kolač od jabuka: Nikad sočniji desert, a treba vam samo jedna posuda! (RECEPT)
Priprema:
- U posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, ohlađeni i sitno narendanio krumpir, šećer i vanilin šećer, pa dodajte umućena žumanca.
- Prelijte toplim mlekom i uljem pa umesite glatko testo.
- Pokrijte krpom i pustite da se diže sat vremena na toplom.
- Razvaljajte testo pa gornju stranu premažite s malo rastopljenog i ohlađenog maslaca.
- U posudici pomešajte cimet, šećer i kakao, isprobajte, pa pospite po celoj površini osim po krajevima.
- Zarolajte poput orahnjače, omotajte ili preklopite sloj po sloj.
- Premestite u namašćeni kalup za hleb, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
- Pre pečenja premažite smesom žumanaca i mleka, pa pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 Celzijusa.
3 vrste najzdravijeg doručka: Jača telo, ubrzava metabolizam, daje energiju za ceo dan! (RECEPT)