Sastojci za pripremu:
- Braon šećer 150 grama
- Jaja – dva komada
- Čokolada otopljena 100 grama
- Puter otopljen – 100 grama
- Brašno – 125 grama
- Vanila ekstakt – kafena kašičica
- Prašak za pecivo – jedna kafena kašičica
- So – pola kafene kašičice
- Čokoladne mrvice mlečne čokolade - 115 grama
- Čokoladne mrvice bele čokolade – 115 grama
Napomena: Ukoliko ne možete da pronađete čokoladne mrvice, možete u blenderu istitniti čokoladu ili je narendati, ali tako da ostanu sitni komadići.
Priprema: Rernu prethodno zagrejte na 180 stepeni i pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji najpre umešajte braon šećer i jaja, a zatim dodajte puter, čokoladu i ekstrakt vanile. Sve sastojke lagano umešajte, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i so i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte čokoladne mrvice i masu lagano izmešajte, tako da se čokoladne mrvice ravnomerno raspodele.
Ostavite u frižideru 30 minuta. Kašikom za sladoled zahvatite masu i ređajte na pleh, ali tako da ostavite dovoljno prostora između, da keks može da naraste. Pecite oko 12 minuta, tako da spolja dobiju koricu, a unutra ostanu sočni.