"Kuća je za mene uvek bila mesto gde je toplo i mirno i gde možete uživati u jednostavnim porodičnim radostima. U ova nestabilna vremena razmišljam o vama i želim da podelim ono što će vam pomoći da ne izgubite srce i postanete malo srećniji." – rekao je Ralf Loren.
Francuski tost Riki Loren
Sastojci:
- 6 velikih jaja
- 475 ml mleka
- 2 kašike ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 12 kriški hleba za tost
- neslani puter
- ulje šafrana ili uljane repice
- cimet
- džem ili med
Recept: Zagrejati rernu na 120 stepeni. Umutite jaja, mleko, vanilu i so. Sipajte mešavinu jaja i mleka u plitku činiju i natopite kriške hleba sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju. Pecite hleb na srednje jakoj vatri do zlatno braon boje. Prebacite pripremljeni tost na papir za pečenje i stavite u rernu kako bi bili topli dok se priprema sledeća porcija. Poslužite sa cimetom i sirupom.
Kafe tonik
Sastojci:
- 60 ml espressa
- 300 ml gazirane vode
- 1 kriška narandže
- 1 šolja kockica leda
Recept: Napunite čašu od 500 ml ledenim kockicama. Dodajte gaziranu vodu. Stavite krišku narandže. Sipajte espresso preko kriške narandže.
Servirajte odmah!
Dezert od borovnica
Sastojci:
- 3 šolje svežih borovnica
- 2 kašike šećera
- sok i kora 1 limuna
- ¾ šolje brašna
- 1 šolja svetlo smeđeg šećera
- 1 ½ šolje ovsene kaše
- 6 kašika rastopljenog slanog putera
- sladoled ili šlag
Recept: Zagrejati rernu na 190 stepeni. Pomešajte borovnice, šećer, limunovu koru i limunov sok. Stavite nadev u kvadratni pleh za pečenje širine 23 cm. U drugu posudu sipajte brašno, smeđi šećer, puter i ovsenu kašu. Mešajte dok smesa ne dobije teksturu mrvica. Dobijenu smesu rasporedite po bobicima sa nadevom. Pecite 40–45 minuta. Poslužite uz sladoled ili šlag.
Prijatno!