Probajte

3 PREUKUSNA RECEPTA RALFA LORENA: Modni kreator i njegova supruga otkrili šta najviše vole da prave!

Francuski tost, kafe tonik i pita od borovnica

Recepti
Autor:
3 PREUKUSNA RECEPTA RALFA LORENA: Modni kreator i njegova supruga otkrili šta najviše vole da prave!
Ralf i Riki Loren, Foto: Profimedia

"Kuća je za mene uvek bila mesto gde je toplo i mirno i gde možete uživati u jednostavnim porodičnim radostima. U ova nestabilna vremena razmišljam o vama i želim da podelim ono što će vam pomoći da ne izgubite srce i postanete malo srećniji." – rekao je Ralf Loren.

Francuski tost Riki Loren

Sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 475 ml mleka
  • 2 kašike ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 12 kriški hleba za tost
  • neslani puter
  • ulje šafrana ili uljane repice
  • cimet
  • džem ili med

Recept: Zagrejati rernu na 120 stepeni. Umutite jaja, mleko, vanilu i so. Sipajte mešavinu jaja i mleka u plitku činiju i natopite kriške hleba sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju. Pecite hleb na srednje jakoj vatri do zlatno braon boje. Prebacite pripremljeni tost na papir za pečenje i stavite u rernu kako bi bili topli dok se priprema sledeća porcija. Poslužite sa cimetom i sirupom.

Kafe tonik

Sastojci:

  • 60 ml espressa
  • 300 ml gazirane vode
  • 1 kriška narandže
  • 1 šolja kockica leda

Recept: Napunite čašu od 500 ml ledenim kockicama. Dodajte gaziranu vodu. Stavite krišku narandže. Sipajte espresso preko kriške narandže.

Servirajte odmah!

Dezert od borovnica

Sastojci:

  • 3 šolje svežih borovnica
  • 2 kašike šećera
  • sok i kora 1 limuna
  • ¾ šolje brašna
  • 1 šolja svetlo smeđeg šećera
  • 1 ½ šolje ovsene kaše
  • 6 kašika rastopljenog slanog putera
  • sladoled ili šlag

Recept: Zagrejati rernu na 190 stepeni. Pomešajte borovnice, šećer, limunovu koru i limunov sok. Stavite nadev u kvadratni pleh za pečenje širine 23 cm. U drugu posudu sipajte brašno, smeđi šećer, puter i ovsenu kašu. Mešajte dok smesa ne dobije teksturu mrvica. Dobijenu smesu rasporedite po bobicima sa nadevom. Pecite 40–45 minuta. Poslužite uz sladoled ili šlag.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs