Donosimo vam recepte za 10 najboljih torti svih vremena:
1. Puslica torta
Potrebno je za 3 kore: 9 belanaca, 18 kašika šećera, 3 čepa sirćeta.
Sastojci za krem: 9 žumanaca, 250 g šećera, 200 g čokolade po izboru, 250 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 250 ml slatke pavlake.
Kako se priprema, pogledajte ovde:
2. Kapućino torta
Potrebno je: 18 jaja; 300g mlevenih oraha; 36 kašika šećera; 3 kašike prezli; 3 kašike brašna; 500g šećera u prahu; 5 kesica kapućina; 2 margarina; 500ml slatke pavlake; 4 kesice šlaga
Kako se priprema ova torta, pogledajte ovde:
3. Čoko moko torta
Potrebno je: Čokoladne kupovne kore, 500 ml čokoladnog mleka, 700 g kisele pavlake, 300 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, 500 g šlaga + 1 kesica i 500 ml kisele vode.
Kako se priprema ova bogata torta, pogledajte ovde:
4. Kapri torta
Potrebno je za testo: 6 belanaca; 10 kašika šećera; 1 kašika sirćeta.
Potrebno je za žele: 300gr jagoda; voda; puding od jagode; 4 kašike šećera
Vanila krem: 600 ml mleka; 6 žumanaca; 6 kašika brašna; 4 kašike šećera;
1/2 margarina i 100gr šećera u prahu ( ili 100ml umućene slatke pavlake )
Još: 100gr čokolade i šlaga
Pripremu kapri torte pogledajte ovde:
5. Španski vetar
Potrebno je za koru: 9 belanaca, 300 g šećera, sok od pola limuna.
Sastojci za fil: 9 žumanaca, 5 kašika brašna, 9 kašika šećera, 1 vanil šećer, 500 ml mleka, 300 g mlevenih oraha, 250 g margarina, 200 g šećera.
Za dekoraciju: 250-300 g šlaga.
Kako se sprema španski vetar sa navedenim sastojcima, čitajte ovde:
6. Doboš torta
Potrebno je za koru: 6 komada jaja; šećer u prahu - 100 g; brašno - 100 g; maslac - 30 g, rastopljen;
Krem: jaja - 4 komada; šećer u prahu - 200 g; maslac - 225 g; kakao maslac - 30 g; crna čokolada - 30 g; vanilin šećer - 1 kesica;
Dekoracija: šećer - 1 šolja, kristal; maslac - 1 kockica, za premazivanje kora; orašasti plodovi - samleveni.
Kako da spremite Doboš tortu, pogledajte ovde:
7. Vasina torta
Potrebno je za biskvit: 7 kašika šećera; 8 kašika oraha; 2 kašike brašna; 7 jaja; malo praška za pecivo;
Za fil: 300 gr mlevenih oraha; 4 kašike prah šećera; malo mleka; 100 gr rastopljene čokolade; 200 gr maslaca.
Korak po korak, uputstvo za izradu ove torte, pogledajte ovde:
8. Jelisaveta torta
Potrebno je za korice: 7 jaja; 250 g šećera; 140 g gustina; sok i kora od 1 limuna.
Za krem: 6 žumanaca; 6 kašika šećera; pola šipke vanile ili dve kašičice esencije vanile; 300 ml slatke pavlake; 1 kašika oštrog brašna.
Za ukrašavanje: 200 ml slatke pavlake; 2 kašike šećera; 2 žumanca, 200g listića ili mlevenih badema, oraha ili lešnika; 100 g bele čokolade; 30 g crne čokolade.
Kako se sprema Jelisaveta torta, čitajte ovde:
9. Šeherzada torta
Sastojci: 2 pakovanja turskog keksa; 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 g); 1,700 ml mleka + 400 ml da se umuti šlag; 250 g maslaca ili margarina; 200 g šećera; 300 g šlaga sa ukusom slatke pavlake; 500 ml slatke pavlake (za oblaganje torte).
Šeherzada se pravi ovako:
10. Torta ptičije mleko
Sastojci za koru: 3 jaja, 125 g brašna, 125 g šećera, 50 g kakaa, 8 g praška za pecivo, 30 g rastopljenog putera + 20 ml karamel sirupa.
Za krem: 5 belanaca, 300 g šećera u prahu, 15 g želatina + 20 g kakaa.
Za glazuru: 100 g čokolade, 70 g putera.
Kako se sprema, pogledajte ovde:
(Stil.kurir.rs)