Potrebni sastojci za četiri osobe:
- Četiri velika krompira
- Maslinovo ulje
- Čedar sir 200 grama
- Mladi luk – sitno isecka, dva struka
- Slanina – 100 grama sitno iseckane
- Kisela pavlaka – pola šolje
- Puter – jedna supena kašika
- Mleko – jedna četvrtina šolje
- So – po ukusu
- Biber – po ukusu
Priprema: Krompir u ljusci dobro oprati i osušiti, staviti u pleh i probušiti viljuškom na nekoliko mest. Preliti krompir maslinovim uljem, posloliti i staviti da se peče na 180 stepeni jedan sat. Krompir izvaditi iz rerne, preceći po dužini i kašikom, ali tako da ljuske ostanu cele i izvadi iz ljuske unutrašnjost krompira.
Sadržaj krompira staviti u staklenu činiju, dodati čedar sir, mladi luk, slaninu, mleko, puter , pavlaku, biber i so i sve dobro umešati. Smesom puniti ljuske krompira do vrha, a na vrh stvaiti još po kašiku pavlake i posuti iseckanim mladim lukom.
Uživajte i prijatno!